Tretopphytter som en «nature escape»

Kunden så et uberørt skogsterreng bak et lite vann som en mulighet for en «nature escape» i nærheten av Lyngdal sentrum, og kom til oss med tanken om tretopphytter.

Under befaringen var det viktig å finne den naturlige stien frem til den fremtidige hytten, samt å lokalisere den beste plasseringen med utsikt. Enkel adkomst, lite vedlikehold av bygget, minimalt fotavtrykk, og tilpasning til naturen var de viktigste kriteriene for prosjektet.

Designkonseptet er basert på den mest tradisjonelle og typiske nordiske byggestilen i en minimalistisk og moderne utførelse. Saltakbygningen i tre og glass smelter naturlig inn i omgivelsene.

Hytten er planlagt bygget på solide stål- eller betongsøyler for å bevare det naturlige terrenget mest mulig. Hoveddelen av hytten kles i naturlig trekledning. For å kunne oppleve naturen på sitt beste hele året, bygges hyttens front i glass som en forlengelse av hovedvolumet. Dette gjør at man virkelig kan føle seg på tretoppene og glemme verden utenfor for en stund.

….

Martynas Barisauskas
Arkitekt