Jørgen Lauvsland
Arkitekt/ konstruktør
Telefon: 407 21 245
E-post: jorgen@stavark.no

Hvorfor ble du arkitekt/ingeniør/planlegger/tegner?
Som barn var jeg ikke lesing eller skriving min sterkeste side. Dette trakk meg mer mot visuell læring, noe som gjorde at kreativt arbeid kom lettere for meg. Jeg tilbrakte mye tid på å tegne, utforske og skape, noe som la grunnlaget for min fremtidige karriere.


Jeg begynte min reise i bygge bransjen som tømrer, en rolle hvor jeg kunne jobbe med hendene. Det var et dypere ønske om å gjøre mer kreativt arbeid som trakk meg videre mot arkitektur. Jeg ønsket å utforske hvordan jeg kunne kombinere teknisk kunnskap med kreativitet for å skape strukturer som ikke bare var funksjonelle, men også estetisk tiltalende. Dette førte meg til å studere Architectural Technology and Construction Management på VIA University College i Danmark, et sted hvor jeg kunne bygge en større forståelse av arkitektur og tekniske løsninger.


Hva handler arkitektur om for meg?
Arkitektur er en balanse mellom menneskers behov, kunst og vitenskap, en disiplin hvor man i et tett samarbeid med kundens visjoner kan bringe nye ideer til liv. Hvert prosjekt er en mulighet til å skape noe varig, noe som kan berike samfunnet og forbedre livskvaliteten til de som ta det i bruk.

Hvilke tidligere prosjekter har vært ekstra engasjerende – og hvorfor?
Hvert prosjekt jeg jobber med tar med seg sine egne utfordring, og har bidratt til konstant vekst, der tilpasning og innovasjon er sentralt. I løpet av de siste årene her har jeg hatt gleden av å ta del i mange prosjekter, men noen har etterlatt et varig inntrykk på grunn av deres unike utfordringer, kompleksitet og de læringsmuligheter. To prosjekter som dette er Marisberg BK7 og hytteutbyggingen for Hovden Alpinsenter på Hovden.

Marisberg BK7
Dette prosjektet har en god blanding av varierte elementer, fra tettbebygd nabolag til enkle konstruksjoner og gjennomtenkte løsninger. Det inkluderte en takbalkong med sedum, som ikke bare tilførte estetisk verdi, men også bidro til bærekraft. Med et sterkt fokus på utsikt, luft, bærekraft og økonomi, ble Marisberg BK7 en øvelse i å Kombinere ulike elementer for å lage et velfungerende nabolag. Det var krevende, men den kompleksiteten gjorde også arbeidet utrolig engasjerende og lærerikt.

Hytteutbygging på Hovden
Store prosjekter som hytteutbyggingen på Hovden har gitt meg en annen type erfaring. Å tegne opp store filer med flere hundre hytter og leiligheter, som skal fungere som søknadstegninger, illustrasjoner og prosjekteringsgrunnlag, har skjerpet mine ferdigheter og gitt meg et godt øye for større sammensatte prosjekter.

I jobben hos Stav setter jeg pris på det gode samarbeidet med kollegaene mine. Dette er en arbeidsplass hvor alle stemmer blir hørt. Vi deler ideer og jobber sammen i et miljø som oppmuntrer til kreativitet og læring.