Pål V. Dannevig
Arealplanlegger – Sivilingeniør
Telefon: 472 64 477
E-post: paal@stavark.no

Jeg ble arealplanlegger fordi jeg studerte byutvikling og urban design på UiS. Mens jeg studerte hadde jeg sommerjobber som arealplanlegger. Jeg fikk tilbud om fast stilling da jeg var ferdig med studiet. Hovedgrunnen til at jeg har fortsatt med dette er den gode blandingen av kreativitet, tekniske utfordringer, jobbe med mennesker og jobbe selvstendig.

Hva handler arkitektur om for meg?
For meg handler arkitektur om å skape bygninger og byrom som gir gode opplevelser for mennesker. Det handler også om å skape mest mulig innenfor de rammene og resursene som er tildelt. 

Hvilke prosjekter som jeg har tidligere jobbet med har vært ekstra engasjerende – og hvorfor?
For meg har Svankevigå vært et ekstra engasjerende prosjekt. Jeg har bodd som nærmeste nabo til prosjektet i 10 år og synes derfor det har vært spennende å kunne utforme området til noe bedre. Siden prosjektet er såpass urbant, har det vært mulig å benytte mange av teoriene jeg har lært på studiet.

Med sosiale medier tror jeg det har blitt lettere for folk å engasjere seg for arkitektur og byutvikling. Jeg tror derfor det blir viktig å ha fokus på at byggene og stedene vi lager skal påvirke folk i mange år fremover.

Med kunstig intelligens på fremmarsj så tror jeg det blir viktig å kunne bruke dette som et verktøy i planleggingen. KI kan bidra til at vi kan ta bedre beslutninger i planleggingen. KI kan også spare oss for mye tid slik at vi kan bruke tid på andre oppgaver i planleggingen. 

Hva er viktig i jobben hos Stav?
Det er viktig for meg at Stav er et selskap som holder på med veldedighetsprosjekter. Selv om jeg ikke jobber direkte med disse prosjektene, synes jeg det er godt å vite at overskuddet til bedriften går med til slike prosjekter.