Cathrine Sunde
Arkitekt – Master i arkitektur
Telefon: 473 90 999
E-post: cathrine@stavark.no

Hvorfor jeg ble arkitekt? Jeg har alltid vært glad i å skape og lage ting og ble tidlig oppmuntret til å tegne av min mormor, som var kåpedesigner og tegnelærer. Arkitektyrket kombinerer mange av mine interesser; design, naturfag og psykologi. For meg er det å være arkitekt spennende, fordi en lærer noe nytt hele tiden. 

Arkitektur handler om å skape våre fysiske omgivelser med omhu. Vi skal forbedre omgivelsene våre. Arkitektur er bygg og menneskeskapte rom som gir kvaliteter utover det å beskytte oss mot vær og vind.

De siste årene har jeg jobbet mye med privatkunder og vært med på å tegne flere boliger og hytter. Dette har vært givende fordi en er med på å forme kundens drømmehjem. Jeg synes det er veldig gøy når kunden har spesielle interesser som for eksempel at boligen skal følge Feng Shui prinsippene, som jeg var så heldig å få prosjektere for en kunde i Rogaland. Jeg liker å jobbe med interiør og eksteriør sammen.

Arkitektur er bygg og menneskeskapte rom som gir kvaliteter utover det å beskytte oss fra vær og vind.

Jeg trives best i prosjekter hvor en tegner alt innenfra og ut, og har jobbet på flere interiør-tunge prosjekt, blant annet; co-working i London, Gallery Lafayette i Frankrike, Penthouse i Praha og restaurant i København. Felles for alle disse prosjektene var at taktilitet og materialkvalitet var i fokus. Vakre ting inspirerer meg; arkitektur, natur, design, kunst og musikk.

Ny teknologi gjør at vi kan jobbe og bygge annerledes. På samme tid som at teknologien begynner å ligne noe ut av en sci-fi film, har vi fortsatt og enda viktigere et ønske om å komme nærmere naturen. Her gjelder det kanskje å finne en balanse.  Det kommer også stadig nye spennende materialer på markedet. Jeg er spent på å se mer bruk av mycelium fremover.

Det er viktig for meg å skape arkitektur med omtanke til menneskene som skal bruke rommene. Her balanserer vi ofte mellom utbygger og bruker, hvor begges interesser må ivaretas. Jeg ønsker at det jeg tegner har en positiv innvirkning for menneskene som skal bo, leve og jobbe i rommene vi skaper, i mange år fremover.