Pressemelding: 20.09.2023. Kl:13:30

To toneangivende selskaper forener krefter

To veletablerte selskaper innen arkitektur og byggteknikk, Stav Arkitekter og Drag Arkitektur og Byggteknikk går sammen om å forene kompetanse, erfaring og visjoner og for å styrke sitt samlede avtrykk i bransjen.

Stav Arkitekter i Stavanger ble etablert i 1996 har 16 ansatte. De siste 13 årene har de opplevd betydelig vekst og bygget et solid fundament for å skape arkitektur som betyr noe for mennesker. I sin strategi har de nedfelt at de skal satse på nye markedsområder, både geografisk og typer prosjekter. Drag Arkitektur og Byggteknikk har hovedkontor i Byremo, med avdelinger i både Lyngdal og Kristiansand. Med 16 ansatte og sin faglige tyngde innen ingeniørfag, har de blitt en stor samarbeidspartner når det gjelder prosjekter innenfor offentlige bygg, næringsbygg og industri.

Samarbeidet er basert på en felles forståelse av at de ulike styrkene og kompetansen i hvert selskap vil komplettere hverandre perfekt. Ved å forene krefter vil de kunne tilby en bredere tjenestepakke til både eksisterende og nye kunder. I tillegg vil det utvide det geografiske nedslagsfeltet.

– Vi ser dette som en unik mulighet til å utvide vår kompetanse innen arkitektur og planlegging. Ved å bli en del av Stav, vil vi kunne tilby bredere og bedre tjenester til våre eksisterende kunder og samtidig tiltrekke nye kunder med vår styrkede kompetanse, sier Stein Åge Fuglestveit i Drag.

– Stolt!

Den lokale tilhørigheten er også viktig for begge parter.

– For Stav er det veldig viktig å ha en lokal forankring, og at vi er tilstede der kundene og samarbeidspartnerne vår er, sier Henning Bøe, daglig leder i Stav.

Han er full av lovord om det nye samarbeidet.

– Drag er jo helt perfekt! De har en etablert base med prosjekter, samarbeidspartnere og kunder, og vi kompletterer hverandre godt. De sitter på større kompetanse innen ingeniørfaget og den tekniske delen av prosjekter, og kompletterer vår kjernekompetanse innen arkitekturprosjektering og arealplanlegging, mener Bøe.

Som en del av samarbeidet vil Drag skifte navn og grafisk profil til Stav for å signalisere en enhetlig tilnærming og en sterkere posisjon i markedet.

– Faktisk har vi hatt navnebytte på agendaen, så endringen for oss er godt timet. Alt blir brandet under Stav, og jeg kjenner på en stolthet over det å bli en del av navnet Stav, sier Fuglestveit.

Respekt!

Begge selskapene har respekt som én av sine verdier. For Stav har det vært viktig å utvikle et verdibasert selskap over tid, som både ansatte og ledelse kan både kjenne seg igjen i – og stå for.

– Sammen blir vi sterkere og får en enda større mulighet til å skape arkitektur som har en dypere mening for samfunnet. Vi har også et ønske om å gi noe tilbake, sier partner i Stav, Evy Eftestøl.

Siden 2012 har de derfor vært med på prosjekteringen av helsebygg i Addis Abeba i Etiopia og Haydom i Tanzania.

– Ved å bruke våre timer, får vi hjulpet mennesker som trenger det, sier Eftestøl.

Samarbeidet har blitt initiert av Birkeland Bruk, som har vært inne på eiersiden i Drag siden 2019. Et ønske om å bygge opp både teknisk ekspertise og kreativitet, på tvers av arkitekter og ingeniører, har ligget bak.

– Dette er en vinn-vinn situasjon. Ingeniører kommer tidlig nok inn i prosjekter, arkitektene får utfolde sin kreativitet og vi passer inn i det geografiske dekningsområdet for Birkeland Bruk, sier konsernsjef Arnt-Helge Sandvik.