Et hjem for mange livssituasjoner

Tre verdier har vært spesielt viktig for hvordan Villa Våland ble til:

– Tilpasning til den vakre villabebyggelsen på Våland

– Få den flotte utsikten inn i boligen

– Skape et hjem for dine, mine, våre

Huset er designet for mange ulike livssituasjoner og ulike familiesammensetninger. Fleksibiliteten i rominndelingen gjør at man for eksempel kan bo sammen, men med familie i hver etasje, eller at man kan bruke boligen som en enebolig, eventuelt med utleie i første etasje. Boligen kan også brukes som en tomannsbolig med to separate enheter.

Det er lagt vekt på åpne rom, utsikt og effektive planløsninger, lite gangareal og skyvbare dører for åpenhet mellom rommene. Gulvene går i ett uten terskler, som også forsterker de sømløse overgangene fra rom til rom. Det er lagt vekt på gode, hardføre gulvflater og hvite vegger som kan brukes som lerreter for kunst og bakgrunn for møbler og farger.

Bjørkfineren gir en fin varme, som står i kontrast til de ellers kaldere overflatene. Innramminga av vinduene med bjørkefiner forsterker effekten av utsikten.

Utsikten er på mange måter boligen, det er fantastisk å følge lyset opp fra øst og hvordan lyset legger seg rosa over Storhaug når solen går ned. Gråere dager har også sin sjarm, vær og lys blir virkelig en del av stuene både opp og nede, hvor skille mellom ute og inne nesten viskes bort.

…..

….

..

..

..

Evy Eftestøl
Partner/Arkitekt MNAL
Master i arkitektur