Rehabilitering av en enebolig til et moderne formspråk

Boligen ligger langs Hafrsfjords kystlinje med utsikt til hav og land. Kunden ønsket å åpne fasaden mer opp mot utsikten, samt få et mer moderne formspråk og uttrykk. Kunde ønsket også vinterhage i tilknytning til garasje og huset.

Boligen og garasjen besto av valmet tak. For et enklere og strammere utrykk ble den valmede takflaten mot utsikten rettet opp, og garasjetaket fikk en diagonal saltaksform.

Det var viktig med materialer som tålte et værhardt klima. Kledning er av spilekledning som er motstandsdyktig mot fuktighet. Takmateriale er takplater av varmeforsinket stål. Disse ble også brukt grunnet sine rene linjer. Trekledning ble et naturlig valg da det var på den eksisterende fasaden, på nabohusene og naustene i forkant av boligen. Det ble brukt sedum på garasjetaket for å tilpasses de grønne hagene rundt.

Store vertikale og horisontale vinduer danner et bånd rundt fasaden som går rundt hjørnene. Det åpner boligen opp og gir best mulig utsikt i alle rommene.Ida R. Hansen
Diplomarkitekt