Slik bygges innholdsrike og arealeffektive fritidsboliger

Hegelstad, Bjerkheim kommune. Hyttene er på ca. 65 BRA med 2 soverom, bad, entré, allrom på hele 27m², hems og bod.

Alle hyttene får overdekket uterom, både ved terrassene og ved inngangspartiene. Hyttene ligger langs en elv i en dal. Arkitekten har gitt hyttene en karakteristisk utforming med retning mot kveldssolen og med utsikt både nedover og oppover dalsiden.

Variert materialbruk og takmodellering ved inngangsparti skaper en synlig og spennende atkomst til hyttene. Arkitekten har tegnet to ulike prototyper for å skape en variasjon til både kjøper og stedet. Innvendig kan en sitte i vinduskarmen med gode lysforhold som gir glimt av himmel, samtidig som en får en følelse av å være i skogen.

Fra hems kan en ligge å se ut på fjelltoppene langs dalen og stjernehimmelen mens en sovner til lyden av sildrende vann fra elva. Hyttene ligger alle på ulike nivå, noe som bidrar til optimalisering av utsikt for alle og stedstilpasning.

Gode fiskemuligheter, sti gjennom skogen til badevann, kort veg til skiløyper og mange muligheter til korte og lengre fjellturer i Bjerkreims heiparadis. Utendørsaktiviteter som starter rett utenfor hyttedøra, kan friste noen og enhver.

Hilde Nessa
Arkitekt MNAL – Master i arkitektur