Jan Stangvik
Senioringeniør
Fagansvarlig SØK
Telefon: 940 21 723
E-post: jan.stangvik@stavark.no

Hvorfor ble du arkitekt/ingeniør/planlegger/tegner?
Etter 5 år som byggesaksbehandler i kommune, ble jeg tilbudt stilling som SØK i Stav Arkitekter. Erfaring som byggesaksbehandler var fin å ta med seg videre. I forkant hadde jeg gjennomført studie med tema plan og byggesak på HIG. Tidligere har jeg vært daglig leder i 17 år med eget firma som leverte innredninger av høy kvalitet og i ulikt edle treslag.

Hva handler arkitektur om for meg?
For meg er arkitektur en god strek, en god formgivning samtidig som den er praktisk i bruk. Arkitektonisk bør den samspille med omgivelsene så vel de som skal bo der.

Hvilke tidligere prosjekter har vært ekstra engasjerende – og hvorfor?
Samspillet på tvers av de ulike fagområdene synes jeg er både viktig og engasjerende. Det utvikler oss og det bidrar positivt til arbeidsmiljøet. Gjennom 10 år i Drag Arkitektur og Byggteknikk AS så har vi vært innom mange prosjekter, store og små. Når vi kan bidra til at prosjekt går smidig og som planlagt, så er det både engasjerende og motiverende.

For meg er det viktig å være serviceinnstilt overfor kunde, og bidra med vår kunnskap både overfor kunde og ansvarshavende i byggeprosjektet. Det er også viktig for meg å kunne bidra internt i fagmiljø slik at vi utad kan levere gode tjenester.