PROSJEKT

TILTAK: Enebolig, Rekkehus
STED: Verdalen, Klepp Kommune
KUNDE: Solon Sørvest AS
BRUTTO AREAL: ca. 1.000 m2 BRA
PROSJEKTNUMMER: 20201265

SPORAFJELL, TRINN 2

Boligene ligger på toppen av Verdalen med fantastisk utsikt over Jærlandskapet og havet. Beliggenheten på Jæren gav oss inspirasjon og føringer. Vi ville få inn det vakre jærlyset, fange utsikten mot havet, samt skape gode lune uterom og boliger som er praktiske i bruk. Vi ble også inspirert av materialitet- og form sammensetting som finnes i de eldre byggene på Jæren.

Det lå føringer i reguleringen til tilgjengelighetskrav og takform som måtte integreres. Resultatet ble volum med forskyvninger og åpninger for å skape variasjon og lune uterom. Variasjon i kledning forsterker bevegelsene.

For å maksimere hageområdet  og skape fri akse til oppholdsrom ble en overbygget inngang satt til siden av bygget. Slik fikk stue og kjøkken en fri akse med gjennomlys og med utgang både til hage mot sør med morgensol og hage mot nordvest med kveldssol. En sentral trapp gir direkte tilgang fra oppholdsrom i 1. etg til stue i 2. etg. Stuen åpner seg opp mot jærhavet, og over trappen slipper et takvindu det fine jærlyset helt ned til oppholdsrom i 1. etg. Også i 2. etg er det uterom mot sør og mot nordvest slik at en kan gjemme seg for vind, og nyte sol gjennom dagen og solnedgang over jærhavet.

Del

Start typing and press Enter to search