PROSJEKT

TILTAK: Rekkehus
STED: Strand Kommune
KUNDE: Ryfylke Trelast
BRUTTOAREAL: BRA bolig ca. 167 m2
PROSJEKTNUMMER: 20160969

RESAHAGEN K6 REKKEHUS

Boligen ligger i Resahagen på Jørpeland, et sted som er kjent for sin vakre utsikt over fjell og fjord.

I utarbeidingen av planen er kvalitetene av lokasjonen ivaretatt med sterkt fokus på utsikt og gjennomlys. I 1. etg. vender soverommene mot hageareal. I 2. etg. åpner oppholdsrommene seg mot utsikten. Effektivitet og fleksibilitet i planen fremhever hovedgrepene.

Boligens todelte kropp med en mørkere overdel skaper et definert skille og lager en lettere bygningskropp som flyter i terrenget. Deler av fasaden er trukket inn og skaper naturlig liv og bevegelse. Dette kommer naturlig av planen, som åpner for ettermiddagssol i større deler av oppholdsrommet og skaper rom for terrasse med gode solforhold.

Volumet blir et bindeledd mellom omliggende boliger, men med egenartet karakter gjennom tilpassning til tomt.

Del

Start typing and press Enter to search