PROSJEKT

TILTAK: Enebolig
STED: Stavanger kommune
KUNDE: Privat
BRUTTOAREAL: BRA bolig ca. 250M2
PROSJEKTNUMMER: 20140831

VILLA WILHELMSEN

Tomten ligger på på Hundvåg langs Kalvhagsundet.

Det er lagt stor vekt på å tilpasse boligen med den omkringliggende nabobebyggelsens struktur.
Nabobebyggelsen består av saltakshus som danner et hvitt huslandskap i tre mot sjøen.

Inspirasjonen til boligens utrykk er også hentet fra bølgenes dynamiske bevegelser og former.

En utvendig trapp langs boligen danner kommunikasjon mellom alle etasjene til uteområde på bakkeplan og til en takterrasse.

Utsikt mot sjøen og begrenset innsyn inn i boligen har hatt stor betydning for utforming av fasadene.
Møneretningen er lagt øst-vest, slik at hovedfasaden åpnes opp og vender ut mot sjøen. Denne møneretningen er karakteristisk for boligene som ligger langs sjølinjen.

Soverommene og oppholdsrommene ligger vendt mot sjøen, og vil få en utsikt utover Kalvhagsundet og øylandskapet bak. Sjølandskapet blir en innramming inn i rommene.

Plassering av garasjen og sportsboden sammen med boligen danner et tun i gårdsrommet, noe som var viktig å videreføre fra den eldre tunbebyggelsen på tomten.

Del

Start typing and press Enter to search