PROSJEKT

TILTAK: Næring og leilighetsbygg
STED: Stavanger Kommune
KUNDE: Th. Våland Granitt AS
BRUTTOAREAL: BRA ca. 800M2
PROSJEKTNUMMER: 20120749

KIRKEBAKKEN 36

Bygget er planlagt som bolig og forretningsbygg i 3 etasjer, med en parkeringskjeller i underetasjen.

Det er lagt stor vekt på å tilpasse bygget i forhold til eksisterende nabobebyggelse med tanke på høyder og takform.

Det er en karakteristisk saltaksstruktur med takoppbygg i ulike retninger og høyder i bebyggelsen rundt eiendommen. Det er viktig å videreføre og gjenspeile denne strukturen i det nye bygget.
Taket på omsøkt bygg er mønet med ulike vinkler, retninger og høyder som gjør at det passer inn med nabobebyggelsen.

Utsikt og lys har hatt en stor betydning for utforming av fasader og vindusplassering.
Fasaden mot nord har store vindusflater for å få en stor innrammet utsikt utover byfjorden og nedre del av sentrum.

Arealet for utstilling i 1 etasje skal være for gravstøtter i granitt.
Konseptet for utstillingsarealet er at den skal smelte sammen med gateplan og uterommet rundt slik at det blir en innvendig/ utvendig utstilling.
Gulvet inne i utstillingsarealet vil få samme type struktur og farge som asfalten ute.

Store glassflater mot gatene åpner opp det innvendige rommet. Glassfasaden vil bli delt opp av granittskiver fra gulv til tak. Disse skivene vil ha ulik farge og struktur. Dette er med på å forlenge utstillingen og den taktile opplevelsen av granitt ut i gaterommet.

Et formelement som har en organisk form som begynner på enden av bygget mot Store Skippergata skal symbolisere gateløpet og går opp og danner et overbygg over det umiddelbare uteområdet rundt utstillingen og inngangsdøren.

Materiale på bygget er kledning av tre med innslag av murpuss og granitt.
Fargene på bygget er hentet fra den hvite trehusbebyggelsen.

Del

Start typing and press Enter to search